M320 Logo muhasebe Üretim yönetim çözümü üretim yapan firmaların ihtiyacı için tasarlanmıştır. Üretim yapan firmalar mamül yada yarı mamül olarak tanımladıkları stok tiplerine reçete yada fason üretim için birden çok reçete tanımlayarak üretim öncesinde son satın alma fiyatları üzerinden ön maliyet hesaplamalarını anlık olarak yapabilirler. Üretim emri ile beraber otomatik olarak sarf, fire ve üretimden giriş fişleri oluşur. Bu sayede stok dengesi sağlanmış olur.
Üretim emri ile beraber Logo Muhasebe Programı içerisinde seçilen maliyet yöntemine göre COST (maliyet üzerinden fiyatlandırma) çalıştırıldığında oluşan sarf, fire yada üretim giriş fişlerine maliyet ataması yapılır. Üretilen ürünün maliyeti sonrasında satış yapılan ürünler ile ilgili kârlılık analizi doğru şekilde alınır.
Alınan tek ham maddeden birden çok ürünün üretilmesi durumunda (Mesela zeytin satın alan bir firmanın, satın aldığı zeytini elemesi sonucu ortaya çıkan farklı kalibrelerdeki ayrı stoklardaki zeytin çeşitlerinin ve atıklarının üretimi aşaması) ise manuel üretim özelliği kullanılır. Bu sayede tek üründen birden çok ürün üretilmiş olur.
Takım olarak alınan bir malzemenin takım boz işlemleri de manuel üretim özelliği ile sağlanır.
Üretim ile ilgili tüm işlemler, üretim bantlarına verilecek olan android yada ios tabanlı el terminali, telefon, tablet yada windows ortamındaki bilgisayarlarında çalışır
.
